zoll

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

mysterious parkway...

opatrne ju pohladím po vlnitých šedivých vlasoch...
Napadlo ťa niekedy, prečo sa nám snívajú iba ‘blbosti’? Znamená to niečo hlbšie, alebo je to len blúznenie tvojho unaveného mozgu, ktorý si ‘defragmentuje’ myšlienky, aby boli ďalej použité ako spomienky? Neviem... Jedno však viem – dnešný umelecký skvost toho môjho bol vskutku tragikomický príbeh bez akejkoľvek zvláštnej zápletky, však so záhadne zvolenými postavami...
 
Idem sám nočným mestom, ako každý štvrtok. Všade je tma, sneh a zima. Taká zima, čo ide až do kosti. Viem, že mám veľmi dlhé ruky, no nemôžem som sa dotknúť zeme, hoci chcem. Dokonca ani už presne neviem prečo by som mal – možno si len potrebujem niečo dokázať, možno chcem pozbierať kamene na ceste... Postupne sa zo známych ulíc stávajú neznáme miesta a ja sa namiesto prirodzeného strachu teším... Stále pokračujem rovno, cítim ako sa vzďaľujem a je mi to jedno. Trápi ma len, že som prekročil hranicu, za ktorú som sa nemal nikdy z akéhokoľvek dôvodu dostať... Po celý čas však viem, že keď sa otočím môžem sa temer bez problémov vrátiť.
...
Vidím sa, ako sedím v lyžiarni na lavičke a na kolenách mi leží tvoja sestra a plače. Poviem jej, že všetko bude jedného dňa OK a pohladím som ju po vlasoch... Má ich vlnité a šedivé... Strašne sa ma zľakne, ale neskôr tvrdí, že už sa nebojí. A presne vtedy sa začínam báť ja. Kde som to? Prečo má šedivé vlasy? Čo ak sa už nebudem môcť vrátiť? Ale najviac sa bojím o teba. Kde asi si? Celý čas som si myslel, že si to ty, ale prečo je to zrazu tvoja sestra? A čo má s tými vlasmi? Ako je to všetko možné?
...
Vidím sa z pohľadu mravca. Som strašne veľký a zdvíham sa. Už som na odchode... Vtedy sa jej vlasy začínajú vyrovnávať, rásť a zafarbovať sa na skoro hnedo-blond, a ešte nejako. Hneď ťa spoznávam, ale vychádzaš dvermi, zatiaľ čo ja preliezam oknom.
...
Vidím ťa, ako sa vlečieš po tej istej ceste naspäť. Si veľmi unavená. Nasledujem ťa celý čas... V tichu je počuť len vŕzganie snehu ako kráčame dlhou zasneženou alejou... Z vrecka vytiahnem svoj PDA a môžem na ňom čítať tvoje myšlienky... Ale nechcem – zasa ho vypínam a pokračujem ďalej. Ulica sa nečakane vysvieti neónovými nápismi z videa Beautiful Occupation od Travisu a ja zašmátram rukou vo vrecku po môjho ‘asistenta’, ktorý tam však už nie je.
...
Zrazu prejdeme hranicu a sme späť – žiadne nápisy, žiadne tajomstvá vo vreckách. Rozlúčime sa teplým pohľadom. Ty ideš po moste a ja z neho schádzam schodmi dolu... Je to tak ľahšie... Pre oboch..
...
A už som zasa hore. 3.35 am.
 
Čo je na tom všetkom najzaujímavejšie je, že každá drobnosť má svoju predlohu v reálnom svete. Ale úplne všetko je tak absurdne pospájané, že keby som sa to snažil urobiť ‘ručne’ nikdy by sa mi to tak nepodarilo. Ale napriek tomu to vo sne všetko zapadlo a sedelo. Nikde nebol žiaden skok... Nie je to zvláštne? Prinajmenšom dosť podivuhodné... Ale také sú už raz sny...
 
If dreams are like movies,
memories are films about ghosts.
 
 
winterfields...
 
 

drímzzz | stály odkaz

Komentáre

  1. presne
    take su sny :)
    - celkom sa mi to pacilo
    publikované: 28.11.2005 09:10:35 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :))
    zoll voll, ze diky ako som ti uz pisati racila. . . . a taaaak, sak vjes....
    a inak, ze veloce pekny pikčr :))
    publikované: 28.11.2005 17:12:38 | autor: ewinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. *2ewinka
    to si si pozerala len obrazok? :))
    publikované: 28.11.2005 17:32:34 | autor: zoll (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. 2zoll
    heeej, bo sak mame net len na stojaka....skus tu polhoďku stat a ciiihat v obrayovku....no aj ta porayi...ale ne, sak teray to aj precitam, pockaaaj.....
    publikované: 30.11.2005 14:49:35 | autor: ewinka (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. .
    ....taaaak a je to.... fsetko v pohode, viem to pochopit, len toto mi nesedi, ze ako to je mozne: "Všade je tma, sneh a zima. " ako sa to vobec da...lebo ked je sneh tak byva fsetko kraasne vysvietene...uz len pre tu snehovu bielu. . .sny su zvlatsne, magicke a nevycerpatelne, tos pravda.....
    publikované: 30.11.2005 14:57:08 | autor: ewinka zolkovi (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. *netrvalo ti to
    ani 10 minut, ne pol hodinku :))
    ako je to mozne? nie vsade je vysvietene a ako isto dobre vies, ani macka nevidi v uplnej tme... a takisto sa od snehu nema odrazat ake svetlo, ak je totalna tma, takze nic nevidiet... aj cez take miesta chodim ked sa vracam domov... chces to skusit??? ;))
    publikované: 30.11.2005 15:49:24 | autor: zoll (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. .
    jo chcem...bo temu moc neverim...mozno by pomohla nejaka ta empiria, vjes zazit to a tak, .....a teraz by sa hodilo nejake mudre prirovnanie jak napr. dvakrat meraj raz rez alebo tak ale sak zadne take co by sa tu scul hodilo nepoznam....tťakze asik tak...
    ozaj mam skvele spravy, z ktorych sa tesim jak neboheho Ferka vodna blska ale zaroven aj naprt spravy uplne fresh, ktore menia celu sitjuejsn tak ze mi tie dobre budu na hrozienko orecvhove....takze asik tak....no hlavne ze sme zDraví :))
    publikované: 30.11.2005 19:25:22 | autor: ewinka zolkovi (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. *ewinkaaaa
    no ewina, rad sm ver ze's sa zobudila. sm ta nevidel a 'ni o tebe neocul uz hodne moc dlho... tak neco vymysli a ideme von :)) cakam :):):):)...
    publikované: 30.11.2005 19:40:19 | autor: zoll (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. hmm...
    mne sa tiez predvcerom snival taky divny sen... bolo tam paar ludi z nasej ex-triedy :)) a raano som sa zobudila s placom...aale ocividne to bolo neopodstatnene -vsetci zatial zijete :))
    publikované: 30.11.2005 21:15:32 | autor: patulda (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. *ad patulda
    zatial... ;))
    publikované: 01.12.2005 09:02:16 | autor: zoll (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. :))
    aaaaaa k tym novym fresh spravam sa pripajaju este freshnejsie, co su asik tak trosicku viac neuskutocnitelne, ale v kazdom aj v zlom pripade tie spravy posluzia aspon ako pekny sen, ked uz tolko tocime o snoch. . .tos asi tolko ze taka pekna motivacia je navyse v tom dnesnom skazenom svete celkom prakticka zalezistost a svetu uzitocna. . . .len skoda ze nie som az tak vseobecne pouzitelna ako by sa v takejto sitjuejšn odo mna ocakavalo, ale ako mi bolo receno, tak ked clovek moc chce tak aj traktor na nho padne. . . .co sa moze stat aj ked po tom bohvieako netuzi to je jasne, ale ja prave teraz po tom tak strasne tuzim ze si viem predstavit ze by som to zrealizovala aj hned zajtra, len keby nebolo okolo toho tolko bocnych brzd, vjes mozno keby ma vietor fukol uz pri narodeni niekam uplne inam a k niekomu uplne inemu bolo by to jednoduchsie, ale sak ako nas pan profesor zvyknu hovorievat ze v jednoduchosti je krasa ale tez tak trochu nuda ak je ta jednoduchost ususena jak ryby co predavaju v Kambodzi na 6. ulici od hlavneho hospital centra bezne na trhu co vlastne ani neni trhom skvor obycajnou ulicou oblozenou poly100.renom de v pasme 200 metrov si hrial svoje sunky sam kral v palaci a za rohom sa rozlieha priserny plac a kvilenie detskej prostitucie, vsetko je mozne, super krajina, len by mi chybala tvar jedneho 5rocneho dietata so sedivymi vlasmi, a tjez vedomosti a taka nudna putavost aku vie vycarit len O. B. a mopzno tjez aj mnoho mnoho ludi naokolo ktory by sice neumreli bez mojej aury ale mozno by aspon jednu slzicku vytlacili nasilne z ocka. . . .krasny herecky vykon ale ked to uspokoji hladnu dusu vykradnutu od emociii tak splni svoj ucel...takze tu len tak teraz premyslam nad roznymi chorobami co na mna utocia a biju sa za rovnopravnost s poslednymi zDravymi bunkami v mojom tele, ach ta prehnana emancipacia, a globalizacia. . . .v chladnicke mi este stale lezi ta jedna vakcina ale chyba odvaha a mozno zdravy rozum chapajuci jej potrebnost. . .napr teraz sa k nim pridala chripka, ale co chripka, to bola porad ftaaacia chripka zo vcerajsieho kebabu ktory som nejedla, a aj ked si mozno povjes ze prakticky neni mozne aby bola v kebabe ftacia chripka, never nikomu, vsetci aj tak za chrbtom hrabu pre svoj maly chlievik na popradskych planach spolu s oveckami a bacovcami co za minuleho rezimu boli plneni oSEMtisicovkami ako hriesny sen kazdeho maleho pioniera to bola tiez velice pekna motivacia, len trosicku viacej neuskutocnitelna alebo skor neudrzatelna. . .ale vratim sa k mojmu snu- bol to dokonaly chaos prednasok, tuzob, poznani, a skusenosti za mojej nedlhej dvadsat rocnej dobrocinnosti na klinike u toho mafiana s drozdom na pravom pleci. . .mozno si teraz myslis ze toto tak celkom nema ziadny zmysel, alebo ze clovek ked ti napise nieco taketo moze byt vadny. . .ale ten drozd vazne sedel na pravom pleci a za to ja fakt nemozem. . .
    a veru mas pravdu moze. . .ale moze byt vadny aj ked pise zdanlivo pekne veci, co davaju zmysel maju svoj suvis s tym predchadzajucim prispevkom. . .a to ti dosvedci aj mladsia sestra ze sme urcili diagnozu dokonalej bytosti nasich mladych zivotov, ktore nam ozvlastnuje svojou krasou a neodolatelnostou stareho vlka cihajuceho na karkulku bystrikovsky cervenu a velkym porastom na hlave, teraz nehovorim o tej rozpravkovo krasnej bytosti ale o tom vlkovi co si spokojne zije v lese. . .uz saqm bez svojej nezodpovednej vlcice ktora ho namotavala od zaciatku...len chyba bola ze bola zbabela alebo nevedela sa usmievat az tak dlho ako bolo potrebne ked jej slzy rezali oci, co je ako som uz bola byvala hovorila dnes dost velky problem. . .klamat sa musi povedal jeden mudry filozof, len teraz neviem ci mu mam verit teraz prave jemu alebo komu teda vlastne. . .
    tos surrhn mojich poslednych dni. . .nezlakni sa toho kodovanaia. .. .
    a hlavne never fsetkemu co ti clovek povie
    publikované: 01.12.2005 15:36:16 | autor: plaCka (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. *placka
    ver nezlakol sm sa kodovania, vsak moc mi to nepomohlo k poznaniu vo cem vlastne tocis... mam zopar dekodovanych sprav, ale poviem ti, ze jedna sa mi zda menej pravdepodobnejsia ako druha. je to naozaj take neuveritelne? neviem. v kazdom pripade to tu nekcem z viacerych objektivnych dvovodov dalej rozoberat. co tak osobne? alebo email?...
    neverim vsetkemu, verim len niecomu, vies... snazis sa mi naznacit, ze verim zrovna tomu nespravnemu?
    publikované: 01.12.2005 16:48:53 | autor: zoll (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014